Studie
Hilde studeerde tussen 1986-1989 verpleegkunde-vroedvrouw van de provinciaal hoger instituut voor verpleegkunde in Hasselt. Aansluitend behaalde zij het getuigschrift pedagogische bekwaamheid aan de Provinciale Technische Normaalleergangen te Diepenbeek. In 2000 startte zij de kaderopleiding nursing voor gegradueerde ziekenhuisverpleging in Provinciaal Centrum voor Volwassenonderwijs te Hasselt.
In kader van haar werk volgde Hilde nog bijkomende opleidingen:
Relevantie vroedvrouw:
- GVO-cursus (VLOV)
- Opleiding borstvoeding (certificaat borstvoeding begeleiden: basiscursus voor de gezondheidszorg
- Posthogeschool opleiding neonatologie
- Instructor certificaat STAN – monitor
Relevantie leidinggeven:
- Opleiding leiding geven : interactie academie Antwerpen
- Communicatietraining : expert academy
- EOI, engine of innovation : Jef Staes
- Coachend leiding geven in een klinische context : Johan De Keyzer
Werk
Na het studie startte Hilde als vroedvrouw met vervangingscontracten in verschillende ziekenhuizen, Bilzen, Sint-Truiden en Hasselt.
Na 2 jaar tijdelijke contracten was zij het steeds verhuizen wat beu en zorgt werk in de privésector. Zij werkte 2 jaar als medisch afgevaardigde voor de firma Cilag NV, waar zij huisartsen en gynaecologen bezocht met anticonceptiepil, spiraaltje en de toen ontdekte pleister voor de menopauze. Na 2 jaar was de maat vol in de commerciële wereld en ging ze terug op zoek naar een hopelijk vaste job in het ziekenhuis.
In 1994 startte ze in het Salvatorziekenhuis in Hasselt en startte ze in bijberoep postpartum zorg op aan huis. Van 2000-2005 werkte ze er als hoofdvroedvrouw van de materniteit, verloskamer en N*.
Weer tijd voor iets anders, midden 2005 maakte ze de brug naar de thuiszorg, niet als vroedvrouw in de zorg maar als zorgcoach kraamzorg bij Landelijke Thuiszorg. In 2003 zijn de toenmalige kleine kraamzorgcentra moeten fusioneren met erkende diensten voor gezinszorg. De Bakermat uit Leuven, De Kraamvogel uit Antwerpen en de Ooievaar van Limburg sloten zich aan bij Landelijke Thuiszorg. Hier kreeg zij de kans om deze kraamzorg autonoom uit te bouwen binnen de dienst. Zij is verantwoordelijk voor reilen en zeilen van 5 kraamzorgcentra in Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg. Samen met 18 medewerkers en meer dan 120 kraamverzorgenden zorgt kraamzorg Landelijke Thuiszorg voor ondersteuning bij de verzorging, de opvoeding en in het huishouden bij pasbevallen gezinnen in de periode rond de geboorte.
VBOV vzw
Sinds 01/01/2016 is Hilde lid van de raad van bestuur van de VBOV vzw.