Intern reglement inzake het Good Practice Logo

De VBOV omschrijft in haar nieuw intern reglement inzake het Good Practice Logo, de inrichting en bevoegdheden van de nieuw opgerichte GPL-commissie en GPL-beroepscommissie. De GPL-commissie zal bestaan uit 5 leden gekozen binnen de Raad van Bestuur van de VBOV en bevoegd zijn voor de concrete organisatie van het toekennen/verlengen/intrekken van het logo. 

Een nieuwe aanvraag of aanvraag tot verlening van het logo geschiedt ter attentie van de GPL-commissie.  De GPL-commissie evalueert op basis van een zelfscan de aanvragen binnen de drie maanden. Een logo wordt pas toegekend als de GPL-commissie unaniem van oordeel is dat alle criteria zijn voldaan. De geldigheidstermijn van het logo is telkens 4 jaar en de GPL-commissie voert jaarlijks een steekproefcontrole uit op het naleven van de voorwaarden en aanbevelingen.

Tegen een beslissing van de GPL-commissie tot intrekken van het logo kan bezwaar ingediend worden bij de GPL-beroepscommissie. Deze bestaat uit externe leden die geenonderdeel zijn van de VBOV organisatie (RvB, dagelijks bestuur), gekozen door de Raad van Bestuur van de VBOV.